Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna
Nowocześni

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Robota w de

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Nowe działy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nikosy
Oświecenie
Oświecenie

PostWysłany: Pon Lis 11, 2024 18:15    Temat postu: Robota w de Odpowiedz z cytatem

Cześć wszystkim, myślę nad wyjazdem do Niemiec, bo tutaj nie widzę szans na lepsze życie. Wiem, że praca na produkcji to nie bajka, ale czy rzeczywiście życie w Niemczech jest takie lepsze? Jakie są wasze doświadczenia? Czy warto pakować walizki?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Pon Lis 11, 2024 18:15    Temat postu:

Powrót do góry
pionierka
Średniowiecze
Średniowiecze

PostWysłany: Wto Lis 12, 2024 16:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja w Polsce już nie mogłam wytrzymać w robocie, frustracja rosła przez wyzysk, niekompetentne kierownictwo, żadnych perspektyw na zmianę. Pojechałam do Niemiec, też na produkcję. Na początku było ciężko, bo nowy kraj, nowi ludzie, ale teraz mam stabilną kasę, wynajmuję sobie pokój i nikt mi nie żyły nie wypruwa. Jak chcesz spoko warunki, to ja bym jechała.
Powrót do góry
iwańska
XX-lecie Międzywojenne
XX-lecie Międzywojenne

PostWysłany: Wto Lis 12, 2024 16:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz co, ja też pracowałam na produkcji w DE i w porównaniu z PL, to niebo a ziemia. Przynajmniej traktują cię tam jak człowieka, a nie jak maszynę. Kasa też lepsza, nawet jak średnia praca. No i socjal mają dobry, jak zachorujesz, to masz pewność, że cię nie zwolnią z dnia na dzień.
Powrót do góry
Daw
Renesans
Renesans

PostWysłany: Sro Lis 13, 2024 20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłem w niemczech dwa lata, teraz wróciłem, bo już odłożyłem na mieszkanie w PL. Jak chcesz tam zostać na dłużej, to musisz się przyzwyczaić do ich zasad – nie ma kombinowania jak u nas. Ale jak już to ogarniesz, to możesz fajnie żyć, bez stresu o jutro. Płacą dobrze, jak na produkcję, więc jak nie masz wyjścia, to warto spróbować.
Powrót do góry
graboo
Antyk
Antyk

PostWysłany: Czw Lis 14, 2024 20:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko zależy, czego chcesz. Jak liczysz na wille i mercedesa, to nie licz na cud. Ale jak chcesz żyć spokojnie, zarobić więcej niż w PL i nie martwić się, że na koniec miesiąca brakuje na życie, to DE to dobra opcja. Ja też nie żałuję, chociaż początki były trudne. Jak trafisz na dobrą ekipę, to nawet na produkcji da się przeżyć bez spin.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Czw Lis 14, 2024 20:51    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Nowe działy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: