|
Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna

|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nikosy Oświecenie

|
Wysłany: Pon Lis 11, 2024 18:15 Temat postu: Robota w de |
|
|
Cześć wszystkim, myślę nad wyjazdem do Niemiec, bo tutaj nie widzę szans na lepsze życie. Wiem, że praca na produkcji to nie bajka, ale czy rzeczywiście życie w Niemczech jest takie lepsze? Jakie są wasze doświadczenia? Czy warto pakować walizki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lis 11, 2024 18:15 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pionierka Średniowiecze

|
Wysłany: Wto Lis 12, 2024 16:14 Temat postu: |
|
|
Ja w Polsce już nie mogłam wytrzymać w robocie, frustracja rosła przez wyzysk, niekompetentne kierownictwo, żadnych perspektyw na zmianę. Pojechałam do Niemiec, też na produkcję. Na początku było ciężko, bo nowy kraj, nowi ludzie, ale teraz mam stabilną kasę, wynajmuję sobie pokój i nikt mi nie żyły nie wypruwa. Jak chcesz spoko warunki, to ja bym jechała. |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwańska XX-lecie Międzywojenne

|
Wysłany: Wto Lis 12, 2024 16:16 Temat postu: |
|
|
Wiesz co, ja też pracowałam na produkcji w DE i w porównaniu z PL, to niebo a ziemia. Przynajmniej traktują cię tam jak człowieka, a nie jak maszynę. Kasa też lepsza, nawet jak średnia praca. No i socjal mają dobry, jak zachorujesz, to masz pewność, że cię nie zwolnią z dnia na dzień. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daw Renesans

|
Wysłany: Sro Lis 13, 2024 20:50 Temat postu: |
|
|
Byłem w niemczech dwa lata, teraz wróciłem, bo już odłożyłem na mieszkanie w PL. Jak chcesz tam zostać na dłużej, to musisz się przyzwyczaić do ich zasad – nie ma kombinowania jak u nas. Ale jak już to ogarniesz, to możesz fajnie żyć, bez stresu o jutro. Płacą dobrze, jak na produkcję, więc jak nie masz wyjścia, to warto spróbować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
graboo Antyk

|
Wysłany: Czw Lis 14, 2024 20:51 Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy, czego chcesz. Jak liczysz na wille i mercedesa, to nie licz na cud. Ale jak chcesz żyć spokojnie, zarobić więcej niż w PL i nie martwić się, że na koniec miesiąca brakuje na życie, to DE to dobra opcja. Ja też nie żałuję, chociaż początki były trudne. Jak trafisz na dobrą ekipę, to nawet na produkcji da się przeżyć bez spin. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Lis 14, 2024 20:51 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |