Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Norka admin

|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 19:18 Temat postu: Zdrowko i zdroweczko. Jak o nie dbac |
|
|
Tyle się mówi o zdrowym stylu życia, a tym czasem w Polsce przybywa osób z nadwagą w tym również dzieci. Nadwaga staje się chorobą społeczną. _________________ Nowoczesna kobieta |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 19:18 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gormit Antyk

|
Wysłany: Pią Sty 31, 2014 14:20 Temat postu: |
|
|
Ćwiczenia + zdrowa dieta (owoce, warzywa, pieczywo pełnoziarniste) - mówi się łatwo, a gorzej kiedy trzeba się tego trzymać. Dlatego do równania dodałbym jeszcze silną wolę. Z tym będziemy w stanie zadbać o zdrowie. _________________ Zobacz co zyskujesz z plastyką brzucha. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Libelt Antyk

|
Wysłany: Nie Lut 01, 2015 18:22 Temat postu: |
|
|
pierwsza sprawa, to kwestia odżywiania i samoświadomości. trzeba czytać etykiety i wybierać z głową z bogatej oferty sklepów |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamanaetacie Antyk

|
Wysłany: Pią Lis 13, 2015 12:16 Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej zgadzam się z przedmówcami! Najważniejsze to świadomość tego, co się je! Ja od dłuższego czasu uważam na wszystko co wkładam do ust, czytam każdą etykietkę, odwiedzam tylko zaufane restauracje Poznań, w których wiem, co kładą mi na talerz, a przede wszystkim sama bardzo dużo gotuję. Nie kupuję gotowców, ani produktów przetworzonych, sama robię dżemy, kiszę ogórki itp. Nic sztucznego u mnie nie ląduje na talerzu I to jest zdrowe jedzenie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
babciabogusia Antyk

|
Wysłany: Sob Lis 28, 2015 13:51 Temat postu: |
|
|
Odżywianie jest najważniejsze jeśli chce się dbać o zdrowie. Moim zdaniem świeże warzywa i owoce są duo lepsze np od suplementów. Ja dodatkowo regularnie badam się w http://www.damian.pl/ i dzięki temu mam pewność, ze wszystko jest w porządku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jarecka Renesans

|
Wysłany: Pią Paź 06, 2017 17:26 Temat postu: |
|
|
Uważam, że zdrowie trzeba wspierać ziołami bez czekania aż lekarze przepiszą jakieś silne leki z działaniami ubocznymi. Bardzo cenie sobie Leki natury http://www.lekinatury.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
jjusti18 Przyszłość

|
Wysłany: Czw Paź 12, 2017 22:20 Temat postu: |
|
|
Warto dbać o swoje zdrowie, najlepiej zacząć od zdrowego jedzenia. Ja już jakiś czas temu zaczęłam zdrowo się odżywiać i znalazłam fajny produkt, który dodaje niesamowitego smaku moim potrawom - oliwę z oliwek http://www.oliwa-z-oliwek.com.pl/wlasciwosci-oliwy/menu/wlasciwosci-oliwy. Jest to świetny produkt, a nie ma co ukrywać że najzdrowsze są tłuszcze roślinne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaryAnn84 Renesans

|
Wysłany: Pią Paź 20, 2017 19:54 Temat postu: |
|
|
Zdrowy tryb życia nadal jest dość mocno propagowany i nagłaśniany. Nawet producenci żywności idą za tym trendem i produkują wyroby, których skład jest jak najbardziej pozbawiony wszelkich składników chemicznych i dodatków nienaturalnych jak polepszacze smaku. Ale i tak nic nie zastąpi gotowania samodzielnego przy użyciu tylko naturalnych składników (polecam sklep - https://enaturalnie.pl/do-pieczenia-i-smazenia_26) które są wytwarzane zdrowymi metodami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agatte Średniowiecze

|
Wysłany: Wto Lis 07, 2017 22:52 Temat postu: |
|
|
No cóż, bo od samego mówienia się nie schudnie. Niby mówi się dużo, ale jednak nawyki trudno zmienić i jeszcze wszędzie te pokusy. Myślę, że dobrym początkiem może być zmiana kolejnych produktów na ekologiczne. Ja na przykład zawsze wybieram kurczaka ekologicznego, żeby nie jeść tyle tej chemii. Inne produkty tez staram się zamieniać na zdrowsze, ale na razie daleko jestem od ideału. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Arkadiusz1 Przyszłość

|
Wysłany: Sob Lis 11, 2017 18:54 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się. O zdrowie trzeba dbać przez cały czas. W przeciwnym razie może się to skończyć nieciekawie. Jesli mówimy o stopach, powinniście odwiedzać takie gabinety jak https://ekspert-stop.pl/ w których będziecie mogli zadbać o prawidłowy stan stóp. To bardzo ważne, bo jeśli ktoś ma problemy ze stopami, to odbija się to na całym jego życiu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
heniutek XX-lecie Międzywojenne

|
|
Powrót do góry |
|
 |
tommo Oświecenie

|
Wysłany: Pią Gru 22, 2017 12:14 Temat postu: |
|
|
odżywiaj się zdrowo,ja na przykład jak mam ochotę na kanapkę z sery Hochland to jem, tylko wiadomo wszystko z umiarem... Do tego bardzo dużo ćwiczę, wiec o zdrowie intensywnie dbam 
Ostatnio zmieniony przez tommo dnia Pią Gru 29, 2017 09:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
modern Oświecenie

|
Wysłany: Sob Gru 23, 2017 08:59 Temat postu: |
|
|
W zdrowym odzywianiu wg mnie najwieksza robote robia tak naprawde produkty. Sorki, ale nawet jesli wydaje sie ze danie jest bardzo fit, bo korzystamy z jogurtow light czy napojow gazowanych slodzonych slodzikami to nie ma co sie spodziewac jakis rewelacji w zmianie nawykow. Tutaj http://obk.pl/infografiki/zdrowe-odzywianie-pod-lupa-te-ciekawostki-cie-zadziwia/ bardzo klarownie wyjasnili roznice w tym z czym wiaza sie produkty typu light a ich praktyczna strona w naszym zyciu |
|
Powrót do góry |
|
 |
moniska XX-lecie Międzywojenne

|
Wysłany: Pon Sty 15, 2018 13:07 Temat postu: |
|
|
Nadwaga jest wszędzie.. A nikt nie mówi o tym, że stajemy się lekomanami. Na wszystkie przypadłości połykamy leki, a to też nie jest najzdrowsze. Istnieją przecież dobre porady na przeziębienia , gorączki, bóle głowy.. A my zajadamy się wręcz lekami.. To niezdrowo, to wszystko chemia. Zgodzę się, że teraz to mamy dużo osób z nadwagą w Polsce, ale czy to jedyny nasz problem? _________________ MONISKA |
|
Powrót do góry |
|
 |
kepavi Antyk

|
Wysłany: Pon Sty 15, 2018 21:41 Temat postu: |
|
|
A może warto byłoby o to popytać znajomych? Według mnie jest to naprawdę dość dobre rozwiązanie  _________________ Nawet człowiek kroczący niepewną drogą, gdzieś w głębi serca ma pokłady dobra, cząstkę miłości, która każe mu się skupić na drugim człowieku i jego życiu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2018 21:41 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |