Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nowoczesna20 Renesans

|
Wysłany: Pią Mar 20, 2020 18:58 Temat postu: PR czy Marketing co warto studiować? |
|
|
Dziewczyny zastanawiam się nad studiami i nie wiem co wybrać, marketing czy Public Relations? Wydaje mi się że to to samo, ciekawa jestem Waszych opinii. Które studia będą lepsze? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Mar 20, 2020 18:58 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Majka Renesans

|
Wysłany: Sob Mar 21, 2020 21:39 Temat postu: |
|
|
Marketing to wsparcie sprzedaży, opiera się na konkretnych danych, na badaniach. Jako marketer masz za zadanie sprzedać produkt np. szampon. Trzeba wyznaczyć grupę docelową, dobrać narzędzia idealne do sprzedaży tego produktu w tej grupie i sposoby komunikacji, aby przekonać tę grupę do zakupu tego szamponu.
PR z kolei promuje ideę, osobę, instytucję, czyli zestaw wartości. Bardziej kreujesz markę i jej idee niż same produkty. Branże podobne, ale marketing jest mierzalny, a PR nie, więc zależy jak bardzo się lubisz z matematyką? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nowoczesna20 Renesans

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2020 12:31 Temat postu: |
|
|
ooo z matmą tak średnio właśnie XD |
|
Powrót do góry |
|
 |
Majka Renesans

|
Wysłany: Pon Mar 23, 2020 14:03 Temat postu: |
|
|
A z polskim? Bo i PRowiec i marketer powinien dobrze sobie radzić z językiem polskim |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nowoczesna20 Renesans

|
Wysłany: Sro Mar 25, 2020 14:46 Temat postu: |
|
|
Jestem zdecydowanie humanistką, więc język polski jest na lepszym poziomie niż matematyka. Myślę o tym, żeby pójść na komunikacje społeczną i PR na Akademii Ekonomicznie-Humanistycznej w Wawie. Przejrzałam program studiów i nie ma tam matmy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Majka Renesans

|
Wysłany: Sro Mar 25, 2020 15:09 Temat postu: |
|
|
Nawet jakby była matma to wszystkiego da się nauczyć. Zresztą matematyka to nie tylko liczenie to także wyciąganie wniosków z liczb, a to ci się przyda na każdych studiach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Majka Renesans

|
Wysłany: Pon Maj 18, 2020 12:27 Temat postu: |
|
|
A nie myślisz o tym żeby sobie odpuścić w tym roku studia? Bo to nie wiadomo jak to wszystko będzie wyglądać |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nowoczesna20 Renesans

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2020 19:18 Temat postu: |
|
|
Nie zamierzam zrezygnować. Sprawdziłam i na AEH zajęcia są prowadzone zgodnie z planem, normalnie są organizowane online. Poza tym chyba wszyscy mamy nadzieję, że w październiku będzie już normalnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
devilla Antyk

|
Wysłany: Czw Cze 04, 2020 09:35 Temat postu: |
|
|
Też wybrałabym Public Relations na Twoim miejscu, na studiach miałam zajęcia z pijaru i nam powtarzano, że to świetna praca no chyba że jest się rzecznikiem pkp ^^ |
|
Powrót do góry |
|
 |
borys.rzepicki Renesans

|
Wysłany: Nie Lip 26, 2020 18:55 Temat postu: |
|
|
Wybór studiów to indywidualna sprawa. Nie powinnaś się kierować opinią innych osób. Sama powinnaś zdecydować co chcesz robić w życiu i w jakiej dziedzinie pracować. _________________ Innowacyjny kalkulator leasingowy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kobietka34 Przyszłość

|
Wysłany: Sro Lut 26, 2025 17:57 Temat postu: |
|
|
A czy są tutaj może jakieś osoby z Trójmiasta? Podpowiedzcie mi proszę, jakie są dobre studia prywatne gdańsk? Słyszałam, że w Gdańsku jest kilka naprawdę solidnych uczelni z ciekawą ofertą kierunków. Podobno warto zwrócić uwagę na programy studiów i możliwości praktyk, bo to może mieć duże znaczenie na rynku pracy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Lut 26, 2025 17:57 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |