Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kremilia Antyk

|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2019 17:08 Temat postu: |
|
|
Kilku moich znajomych, zarówno w tym roku, jak i poprzednim wybrało logistykę. Absolwenci tego kierunku są obecnie chętnie zatrudniani w firmach transportowych. Na gdyńskiej WSAiB uruchomiono rekrutację na studia II stopnia, m.in. ze specjalnością logistyka morska. Program studiów i więcej informacji dostępne jest tutaj https://wsaib.pl/kandydaci/studia-ii-stopnia/logistyka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2019 17:08 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kiermek Przyszłość

|
Wysłany: Nie Wrz 29, 2019 15:37 Temat postu: |
|
|
Ja miałem szczęście że trafiłem na https://unibase.pl/ i okazało się, że to bardzo dobry dom studencki Kraków to miasto które od zawsze mi się podobało więc nie dość, że mam fajne gniazdko w akademiku to dostałem się na ulubiony kierunek. Oprócz tego uroki miasta są super. Smog jest tylko minusem, ale cóż... jakoś damy radę... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Abi Ubu Renesans

|
Wysłany: Pon Paź 14, 2019 13:06 Temat postu: |
|
|
Mnie interesują studia na WSZiB, Finanse w Korporacjach międzynarodowych. Czy ktoś może też tam się uczył lub zna kogoś, kto podjął taką decyzję? Czy jest zadowolony? Bardzo bym chciał wiedzieć, jak to wygląda od tej strony. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jarecka Barok

|
Wysłany: Pią Lis 22, 2019 01:16 Temat postu: |
|
|
Ja szukałam możliwości dokształcenia się w dziedzinie księgowości, ponieważ tempo zmian przepisów księgowych, zmian zasad różnych rozliczeń i możliwości planowania finansów firmy. Najbardziej odpowiada mi propozycja studiów podyplomowych w Centrum Kształcenia Podyplomowego w Łodzi na kierunku Księgowość. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dudek01 Antyk

|
Wysłany: Sro Lis 27, 2019 15:29 Temat postu: |
|
|
Polecam AGH- uwielbiam tą uczelnię absolutnie za wszystko. Mają świetne organizacje studenckie, genialną atmosferę i jakość kształcenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
12gosia12 Antyk

|
Wysłany: Pon Gru 23, 2019 16:56 Temat postu: |
|
|
Mam jeden kierunek studiów za sobą, ale jakoś nie czuję się jeszcze spełniona. Interesuje mnie psychologia biznesu i mam zamiar jeszcze takie studia skończyć - mam nadzieję, że się uda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
PanhardEBR Antyk

|
Wysłany: Sro Gru 25, 2019 21:29 Temat postu: |
|
|
Ja mam jeden kierunek studiów skończony i bez wątpienia wystarczy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
camio Barok

|
Wysłany: Czw Sty 09, 2020 12:42 Temat postu: |
|
|
Skończyłam studia z pogranicza kulturoznawstwa i badań nad religiami. Kierunek jako taki jest jeden z trzech na świecie (poza tym tylko Nowy Jork i Tokio). Nie żałuję - znam podstawy sanskrytu, ogarniam w miarę japoński, wiem sporo o wierzeniach i kulturach i prawie (choć głównie Dalekiego Wschodu i Meksyku). Czy jest po tym praca? No... to zależy. Jeśli nie jest się obrotnym to niezbyt. Ci mało obrotni, ale wygadani mają spore szanse na konsulaty, placówki dyplomatyczne i ośrodki kulturowe typu krakowskie JCC, Manggha albo inne muzea. Ja jestem pisarką, marketingowcem i ilustratorką. W czym mi pomogły studia? Na pewno poszerzyły kompetencje, potrafię czerpać z różnych kultur i dzięki temu nie ograniczam się do naszego podwórka. Kocham literaturę japońską, arabskie wiersze i chiński styl kaligraficzny. Czy polecam studia? Jeśli ktoś chce się prześliznąć to nie. Dużo ludzi nie zdaje, materiału jest multum i może nie tyle jest to pamięciówka, co trzeba dużo poczuć, zrozumieć i przeanalizować. W sumie tęsknię. |
|
Powrót do góry |
|
 |
84JacuS85 Antyk

|
Wysłany: Pią Sty 10, 2020 12:05 Temat postu: |
|
|
A pracowaliście gdzieś w ogóle w trakcie swoich studiów? Ja obecnie jestem na III roku i chciałbym zacząć już zarabiać. Pomyślałem, że dobrym rozwiązaniem byłby program partnerski https://fireads.org/pl/programy-partnerskie. Zarabianie w internecie na pewno jest przyszłością  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatula Przyszłość

|
Wysłany: Pią Sty 17, 2020 08:33 Temat postu: |
|
|
tak, ja studiuje zaocznie i pracuje, inaczej nie miałabym jak się utrzymać A jeśli chodzi o kierunek to postawiłam na pielęgniarstwo i złożyłam papiery na Mazowiecką Uczelnię Medyczną. Jestem zadowolona bo poziom jest wysoki, wykładowcy z doświadczeniem a zajęcia bardzo ciekawe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidka_111 Średniowiecze

|
Wysłany: Sro Sty 29, 2020 18:53 Temat postu: |
|
|
To jesli sie nie spelaniasz, nie ma co ciagnac na sile. Dobrze ejst zajmowac sie czyms, co Cie pasjonuje, bo inaczej bedziesz ciagle sfrustrowana. |
|
Powrót do góry |
|
 |
emeraldlady Młoda Polska

|
Wysłany: Pon Lut 03, 2020 07:56 Temat postu: |
|
|
Zrobiłam magistra na czymś pomiędzy kulturoznawstwem a religioznawstwem. Po drodze zaliczyłam Amerykanistykę. Teraz jestem projektantem graficznym i ilustratorem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kocikot Antyk

|
Wysłany: Czw Lut 27, 2020 09:45 Temat postu: |
|
|
A jaki temat Cię interesuje? Może studia public relations? Moim zdaniem to ciekawe. Sama skończyłam coś podobnego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gitarzysta Antyk

|
Wysłany: Wto Mar 10, 2020 11:42 Temat postu: |
|
|
Może spóbuj zmienić tryb z niestacjonarnych na stacjonarne, zawsze to inne doznania może wtedy poczujesz że naprawdę studiujesz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bretta Antyk

|
Wysłany: Pon Mar 16, 2020 08:33 Temat postu: |
|
|
Życzę powodzenia  |
|
Powrót do góry |