Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna
Nowocześni

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

antykoncepcja hormonalne

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Antykoncepcja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konwalia
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Sob Maj 29, 2021 16:38    Temat postu: antykoncepcja hormonalne Odpowiedz z cytatem

o tym że duchowni namawiają nas by nie stosować środków antykoncepcyjnych doskonale wiemy. Zazwyczaj na kościelnych naukach przedmałżeńskich możemy dowiedzieć się jedynie o metodzie Billingsa, lub kalendarzyku. Co jednak zrobić, gdy cykl jest nieregularny, prezerwatywy kościelnie zabronione, a facet najczęściej pijany. Przecież zgodnie z wytycznymi mamy mu służyć wiernie dopóki śmierć nas nie rozłączy. Wówczas nie pozostaje nic innego tylko pastylki.
Jak piszą w reklamach antykoncepcja hormonalna jest najlepszym środkiem zapobiegającym niechcianej ciąży, pod warunkiem i tu małymi literkami jest napisane - o ile lekarz nie stwierdzi przeciwwskazań. Tabletki, plastry, krążki, spirale hormonalne uchodzą dziś za najskuteczniejszą metodę zapobiegania ciąży. Do tego dochodzi regulacja cyklu i ograniczenie lub zanik dolegliwości bólowych podczas miesiączki, do tego mniejsze krwawienia. Niektóre preparaty poprzez swoje działanie anty androgenne poprawiają też stan cery i zmniejszają nadmierne owłosienie.
Jednak mało który lekarz podkreśli, że jednocześnie powodują wiele niepożądanych zmian w organizmie kobiety. "Antykoncepcja hormonalna szkodzi, bo zatruwa zdrowy organizm kobiety"
Z tym owłosieniem najczęściej jest wręcz przeciwnie, to jednak aż 32 proc. z kobiet ma dysfunkcje seksualne, m.in. spadek libido, suchość pochwy, drożdżyce i bolesne współżycie, a 40 procent ma zwiększone prawdopodobieństwo raka piersi. Zwiększa się krzepliwość krwi, przez to zwiększają się problemy z chorobami serca, żylakami itp. Wspomniane już tycie jest wynikiem problemów z nadmiarem wody która odkłada się w organizmie. Objawia się to zwiększoną masą ciała, obrzękami nóg ciągłym uczuciem ciężkości.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Sob Maj 29, 2021 16:38    Temat postu:

Powrót do góry
leśnikowa
Młoda Polska
Młoda Polska

PostWysłany: Sob Maj 29, 2021 18:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Różne są zdania na temat antykoncepcji hormonalnej, ale ja akurat jestem tutaj dobrym przykładem gdzie wcale tych wszystkich sławnych skutków ubocznych nie mam. Oczywiście na samym początku czułam się trochę dziwnie, no ale w końcu zaczęłam przyjmować hormony, to organizm musiał się dostosować. Teraz już jest zupełnie normalnie, a w przyszłym tygodniu idę do mojego ginekologa po kolejną receptę na moje tabletki vines.
Powrót do góry
WitekWitek123
Antyk
Antyk

PostWysłany: Nie Cze 13, 2021 14:01    Temat postu: Antykoncepcja Odpowiedz z cytatem

Kurczę, moja żona używa antykoncepcji hormonalnej od 7 lat i nic jej nie jest
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
KarinaMa
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Wto Cze 29, 2021 14:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli stosujecie antykoncepcję hormonalną, to dobrym pomysłem byłoby na pewno odpowiednie zabezpieczenie się przed negatywnymi skutkami takich zabezpieczeń. Na pewno powinniście już teraz zajrzeć do https://ktomalek.pl/suplementy/do-antykoncepcji/cs-72/1 i przekonać się, w jaki sposób najkorzystniej zastosować odpowiednie środki.
Powrót do góry
rega
XX-lecie Międzywojenne
XX-lecie Międzywojenne

PostWysłany: Sro Paź 13, 2021 09:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie nie ma takich skutków
Powrót do góry
samanta
Młoda Polska
Młoda Polska

PostWysłany: Sro Paź 13, 2021 09:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie raczej też a w tej chwili najczęściej chodzę do ginekologa po recepty na tabletki vines, wcześniej miałam różne dolegliwości ale dzięki dodatkowym zaletom tabletek które tu https://pulsmedycyny.pl/antykoncepcja-to-nie-jedyna-zaleta-pigulek-940764 opisano po prostu się tych dolegliwości pozbyłam Smile
Powrót do góry
Kamila
Oświecenie
Oświecenie

PostWysłany: Sro Gru 29, 2021 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też stosuję AH i wszystko jest ok.
Powrót do góry
malena1
Renesans
Renesans

PostWysłany: Sro Gru 29, 2021 13:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie również tabletki. Nawet ginekolog dopasował mi takie nowoczesne jak to określił, które mają wybiórcze działanie, bez wpływu na piersi i wątrobę o nazwie drovelis. Dzięki nim też cykl mi się unormował, bo u mnie różnie z tym było. Raz 29 dni, raz 36 na przykład.
Powrót do góry
VaderRayden
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Czw Sty 27, 2022 15:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja codziennie biorę witaminy. One są moim zdaniem bardzo zdrowe. Dzięki nim wyglądam obłednie po prostu!!!!
Reklama

Wysłany: Czw Sty 27, 2022 15:43    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Antykoncepcja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: