Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna
Nowocześni

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dzieci i szkoła
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Nasz Rozwój
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiulka13
Wspołczesność
Wspołczesność

PostWysłany: Czw Gru 06, 2018 23:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jakiś czas temu chciałam aby w naszej szkole wprowadzono gazetkę szkolną dla uczniów mówiącą o sprawach szkoły i uczniów. Ale po tym artykule nie wiem czy będzie siła przebicia https://www.portaloswiatowy.pl/organizacja-pracy-szkoly-inne-zagadnienia/czy-aby-wydawac-gazetke-szkolna-trzeba-zglosic-ten-fakt-do-sadu-16125.html Nie wiedziałam że z jedną gazetką szkolną może być tyle załatwiania papierków.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Czw Gru 06, 2018 23:28    Temat postu:

Powrót do góry
nowosci5
Antyk
Antyk

PostWysłany: Sro Gru 26, 2018 18:43    Temat postu: Tablice Odpowiedz z cytatem

Czy w szkole u waszych dzieci są tablice interaktywne? Jeśli nie, to warto o nie nieco powalczyć Wink nam się udało i dzięki temu dzieciaki mogą uczyć się na nowoczesnym sprzęcie. Polecam wybrać się do dyrekcji i pogadać z nimi. My braliśmy od nich - Monitory interaktywne dla szkół i jesteśmy zadowoleni. Oczywiście, było też jakieś dofinansowanie Wink
Powrót do góry
niumen
Antyk
Antyk

PostWysłany: Nie Sty 20, 2019 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem czy moja propozycja to nowość dla was będize ale dla mnie była. uwaga - chodzi o warsztaty nauki. Ostatnio jak w nich uczestniczyłam z moim 12latkiem bylam pod wrażeniem wykorzystania nowoczesnej formy przekazu. każdy z dzieciakow mial interaktywny monitor dotykowy i na podstawie zadawanych przez animatora zadań wybieral odpowiednia odpowiedz. tu calosc byla poswiecona geografii, musze przyznac ze mlody jeszcze nigdy nie palal checia poznania o co chodzi z kontynentami tak jak po tych warsztatach.
Powrót do góry
matilde
Antyk
Antyk

PostWysłany: Pon Sty 21, 2019 10:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że komputer może być świetnym źródłem wiedzy, o ile oczywiście będziemy go używać z umiarem. Sama często podsuwam jakieś ciekawe gry swoim dzieciom.
leejdi5
Antyk
Antyk

PostWysłany: Pon Sty 21, 2019 18:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochani!
Jeśli wasze dziecko ma problem z nauką geografii, to poszukajcie dla niego pomoce dydaktyczne geografia Smile u mnie sprawdziły się rewelacyjnie! Plus oglądanie vlogów na yt o podróżach :0 moja Asia podłapała to w mig!
Powrót do góry
werka2
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Wto Sty 22, 2019 10:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

drenka mój syn tez chodzi do Te Vizji w Gdańsku https://gdansk.tevizja.pl/#_ga=2.206017111.571622773.1526898379-805966605.1518604893. Podzielam jak najbardziej Twoją pozytywną opinię. Lubię atmosferę panującą w tej szkole, jest taka rodzinna i ciepła. Wszyscy są dla siebie życzliwi. kadra pedagogiczna bardzo zaangażowana i pomocna. Szkola idealna w moim odczuciu Smile
Powrót do góry
Katarzyna
Antyk
Antyk

PostWysłany: Pon Sty 28, 2019 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja się niestety na tym raczej słabo znam... Dlatego też nie będę w stanie pomóc...
rozwojowa
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Pią Lut 08, 2019 09:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak wybierzemy dobra szkole dla naszego dziecka to zadbamy o jego rozwoj, wiec warto dobrze sie nad tym zastanowic. Ta Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. Wiktorii Wiedeńskiej na Wilanowie jest dla nas najlepsza i tutaj chodza nasze dzieci. Zdecydowanie prywatne placowki sa lepsze. Warunki ok, lepsza kadra nauczycieli.
Powrót do góry
agatula
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Nie Lut 17, 2019 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem w nowoczesnej szkole nie powinno zabraknać najnowszych techonologii, które przecież też da się wykorzystywać w skutecznej nauce. Mój10-letni syn chodzi na przykład do polsko-angielskiej szkole Edison w Warszawie i tu od czasu do czasu odbywają się zajęcia z wykorzystaniem IPadów Smile Korzystanie z takich udogodnień sprawia, że lekcje są dużo bardziej atrakcyjne dla dzieci a tym samym bardziej efektywne.
Powrót do góry
wisienka22
Wspołczesność
Wspołczesność

PostWysłany: Czw Lut 28, 2019 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, ze w szkole nie powinno zabraknąć nowoczesnych technologii. Bardzo ważne też jest podejście nauczycieli do ucznia, warunki jakie mu stwarza szkoła do nauki. Moje dziecko chodzi do Niepublicznej Szkoły podstawowej nr 49 przy ul. Bacha w Warszawie. Ma kameralną klase, która liczy 18 osób, wspaniałych nauczycieli.
Powrót do góry
alessa
Pozytywizm
Pozytywizm

PostWysłany: Wto Mar 26, 2019 10:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

drenka to może już miałyśmy okazję się gdzieś spotkać na jakiś uroczystościach bo moja córka też uczy się w te vizji na Ochocie Smile Po 3 latach nauki jestem bardzo zadowolona, że wybraliśmy tą placowkę. Wysoki poziom, dużo angielskiego i matematyki - na tym najbardziej mi zależało. Widzę efekty a moje dziecko samo chętnie się uczy.
Powrót do góry
PatrycjaKa
Wspołczesność
Wspołczesność

PostWysłany: Czw Mar 28, 2019 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chodziłam do szkoły przy ulicy Bacha w Warszawie, ale dokładniej do Niepublicznego Liceum nr 6 Wink Bardzo fajnie wspominam tą szkołę. przede wszystkim bardzo dobrze przygotowała do matury.
Powrót do góry
fretka1
Wspołczesność
Wspołczesność

PostWysłany: Pią Kwi 12, 2019 16:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czy wasze dziedzi jedza na wycieczki szkolne? jesli tak to gdzie te wycieczki szkolne zazwyczaj sa? Wink taka wyprawa toi fajny sposob na nauke, pokazanie innej rzeczywistosci i po prostu fun dla naszych dzieciakow! dlatego warto jest wspierac i zachecac nauczycieli i dyrekcje do wypraw, w takie miejsca jak https://juraparkbaltow.pl/wycieczki-szkolne/ gdzie nauka przpelata sie z zabawa!!
Powrót do góry
Mi0Mi
Antyk
Antyk

PostWysłany: Nie Kwi 14, 2019 21:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jasne, jeśli będzie się pilnować co dziecko robi na komputerze i ile czasu z nim spędza Smile
milosc4
Antyk
Antyk

PostWysłany: Pon Kwi 15, 2019 18:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Każdemu dziecko, do szkoły, przydadzą się artykuly plastyczne które pozwolą im tworzyć przepiękne rysunki czy pejzaże! Smile Rozwijanie kreatywności w dziecku, to najważniejsza rzecz! Smile
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pon Kwi 15, 2019 18:00    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Nasz Rozwój Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Następny
Strona 2 z 13
Skocz do: