Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna
Nowocześni

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czym jest uzależnienie od alkoholu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Zdrowie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mortalion
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Wto Wrz 07, 2021 14:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć. Powiem wam z własnego doświadczenia, że jeżeli osoba uzależniona nie widzi problemu, to choćbyście się nie wiem jak starali, nie dacie rady mu pomóc. Nałogowiec sam musi zdecydować, ze chce się wybrać na leczenie. Wy możecie mu tylko podsunąć odpowiedni ośrodek np. Borowik, gdzie będzie mógł liczyć na profesjonalne wsparcie na każdym etapie leczenia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
Reklama

Wysłany: Wto Wrz 07, 2021 14:25    Temat postu:

Powrót do góry
Bożena
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Nie Paź 10, 2021 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uzależnienie to przede wszystkim poważna choroba, której nie można lekceważyć. Leczenie uzależnienia od alkoholu jest bardzo ważną kwestią, podczas terapii warto też mieć wsparcie bliskich osób. Wiele ludzi radzi sobie z nałogiem i zaczyna normalne życie właśnie dzięki terapii.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
werka2
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Wto Lis 16, 2021 10:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Możliwości walki z uzależnieniem od alkoholu jest jak widać całkiem sporo. Ktoś wspominał wcześniej o hipnozie i osobiście myślę, ze to świetne rozwiązanie. Jesli planujecie wybrać się na takie sesje w Warszawie to warto umówić się z Maksymem Komarem https://maksymkomar.com/. Ogromna wiedza i doświadczenie, skuteczne terapie, dogodne terminy.
Powrót do góry
iskap
Antyk
Antyk

PostWysłany: Wto Gru 21, 2021 14:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sprawdź sobie: leczenie alkoholizmu Smile
Powrót do góry
Bożena
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Sob Gru 25, 2021 19:39    Temat postu: uzależnienie Odpowiedz z cytatem

Uzależnienie od alkoholu zawsze uważałam za coś abstrakcyjnego - coś, co mnie nie dotyczy. Nie sądziłam, że w ten sposób wpadłam już w nałóg, który rozbroił mi życie i rodzinę. Szczęściem w nieszczęściu było zdobycie konkretnej wiedzy jak przestać pić zanim do reszty zniszczyłam życie sobie i moim bliskim.
Powrót do góry
Bożena
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Sob Gru 25, 2021 20:47    Temat postu: Świetna metoda! Odpowiedz z cytatem

Widziałam już wiele różnych metod na wyciąganie ludzi z uzależnień. Szkoda, że większość z nich bezskuteczna. Mojemu mężowi pomogła metoda Allena Carra. Z początku też myślałam, że to kolejna z metod, ale ta rzeczywiście działa i pomogła milionom ludzi!
Powrót do góry
lodzka
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Wto Lut 08, 2022 16:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Takie uzależnienie jest możliwe do pokonania, miej to na uwadze! Najważniejsze to zgłosić się do odpowiednich specjalistów na tym polu. Gdy podobny kłopot gnębił moją siostrę to odezwała się do https://www.uzaleznienia-plock.pl/oferta . Wspólnymi siłami rozwiązali trapiący ją problem, co faktycznie okazało się możliwe do zrealizowania.
Powrót do góry
Bubus
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Czw Mar 24, 2022 13:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem, temat alkoholizmu jest naprawdę bardzo ciężki. Każdy do tego doświadczył, świetnie zdaję sobie sprawę, jak ciężko z tego wyjść. Czasami jedynym rozwiązaniem jest wszywka esperal cena poznań. Z tego co wiem, to takie usługi są dostępne między innymi u wszywka-poznan.pl, więc myślę że warto sobie do nich zerknąć, jeżeli jesteście tym zainteresowani
Powrót do góry
kasiakowa06
Pozytywizm
Pozytywizm

PostWysłany: Sro Kwi 27, 2022 12:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak zadajesz sobie takie pytania - to jest już coś na rzeczy.
Warto udać się na konsultację, poradę do ośrodka i rozwiać swoje wątpliwości lub zasięgnąć profesjonalnej pomocy - warto przeczytać artykuł gdzie znajdziecie informacje i kontakt do sprawdzonego ośrodka https://www.9478.pl/osrodek-terapii-uzaleznien/
Powrót do góry
walery123
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Pią Maj 06, 2022 21:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uzależnienie od alkoholu to naprawdę paskudna sprawa, prywatny ośrodek leczenia uzależnień, pomoże nam nawet wtedy, kiedy sytuacja jest bardzo trudna. Zapamiętajmy ten adres - https://medjol.pl/ , to pomoc nie tylko w leczeniu uzależnienia ale i całościowe oczyszczanie organizmu, to ważny punkt w pozbyciu się groźnego nałogu.
Powrót do góry
domi.nika
Oświecenie
Oświecenie

PostWysłany: Czw Cze 02, 2022 10:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to bardzo ciezki nałóg - o nałogach https://www.caloriss.pl/co-prowadzi-do-uzaleznienia mozna tutaj poczytac, jakie to sa uzaleznienia i co do nich prowadzi
Powrót do góry
dusia
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Czw Paź 27, 2022 07:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Okazuje się, ze wiele osób nawet nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, ze ma problem. Sama przez jakiś czas zastanawiałam się czy to ile piję każdego dnia to już choroba i uzależnienie. na stronie ośrodka Nefo znalazłam taki ciekawy test https://www.facebook.com/NefoPL/. Po odpowiedzi na wszystkie pytania miałam nawet darmową konsultację ze specjalistą.
Powrót do góry
medela
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2023 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słyszeliście może o https://medox.org.pl/ ? Podobno jest to bardzo profesjonalna klinika, w której jednak terapia odbywa się na wysokim poziomie i co ważne można tutaj otrzymać naprawdę wielką pomoc i wsparcie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
jarogo
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Czw Lut 29, 2024 12:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Medyczny detox to świetny wybór dla każdego, kto chce pokonać alkoholizm bez konieczności opuszczania swojego domu. Ich profesjonalizm, empatia i skuteczność w leczeniu są niezrównane. Polecam każdemu, kto szuka prawdziwej pomocy w walce z nałogiem.
Powrót do góry
Granus
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Wto Cze 24, 2025 10:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leczenie uzależnień Gdynia często kojarzy się z długim procesem, ale efekty mogą być naprawdę satysfakcjonujące. Znam osoby, które dzięki takim ośrodkom odzyskały kontrolę nad swoim życiem i zaczęły wszystko od nowa. Najważniejsze jest, żeby nie zwlekać i zacząć działać jak najszybciej.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Wto Cze 24, 2025 10:55    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Zdrowie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 5 z 6
Skocz do: