Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dandun Barok

|
Wysłany: Nie Sty 05, 2025 18:47 Temat postu: inhalacje na zatoki |
|
|
Czy stosowaliście inhalacje na zatoki u swoich dzieci? Mój 6-latek od kilku dni narzeka na zatkany nos i ból w okolicach czoła. Myślałam o zrobieniu mu inhalacji z solą fizjologiczną albo z dodatkiem olejku eukaliptusowego, ale nie wiem, czy to jest skuteczne i bezpieczne dla dzieci w tym wieku. Jakie macie doświadczenia? Czekam na Wasze porady! 😊 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Sty 05, 2025 18:47 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MagdalenaG. Antyk

|
Wysłany: Pon Sty 27, 2025 20:13 Temat postu: Inhalacje zdecydowanie polecam |
|
|
Niezależnie czy masz katar, ból gardła czy zapalenie oskrzeli, to warto stosować inhalacje. Przy przeziębieniu wystarczy inhalacja z soli fizjologicznej, przy zapaleniu oskrzeli czy płuc odpowiednie leki na receptę do inhalacji. Inhalacje bardzo wspomagają leczenie i przynoszą szybką ulgę
U mnie inhalator chodzi cały czas od jesieni do końca zimy:) Kupiłam niedawno inhalator z 4 trybami pracy (większość inhalatorów ma 2 tryby) a więc można go stosować zarówno przy katarze jak i przy zapaleniu płuc przez całą rodzine czyli dorosłych i dzieci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kobietka34 Przyszłość

|
Wysłany: Pon Sty 27, 2025 21:50 Temat postu: |
|
|
A czy pozatakimi inhalacjami znacie jeszcze jakieś skuteczne, wypróbowane, domowe sposoby na katar i zatoki? Mnie ostatnio często dopadają tego typu dolegliwości, a wolałabym nie biegać od lekarza do lekarza Słyszałam, że świetnie sprawdzają się ciepłe okłady na okolice zatok oraz płukanie nosa wodą morską. Może ktoś z Was próbował? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Willow Barok

|
Wysłany: Sro Lut 05, 2025 13:41 Temat postu: |
|
|
A myślałaś, żeby zapytać się lekarza?
|
 |