Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kavecki Antyk

|
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 20:35 Temat postu: Jak dbać o oczy? |
|
|
Witajcie. Liczę na jakieś rady praktyczne. Stosuje doraźnie kropelki ze świetlika i okłady z herbaty rumiankowej. Niestety mam bardzo wrażliwe oczy, a dodatkowo pracuje w dosyć dużym zapyleniu (taka specyfika pracy). Nie narzekam na sam wzrok, zreszta regularnie go badam, chodzi raczej o ogólna kondycję. Jak rano wstaję to czuję jakby ktos do oczy nasypal mi piasku - nieważne o której się położylem i co robiłem w nocy - mogę spać 14 godzin i tak co poranek jest tak samo. Dodatkowo pękają mi naczynka - często, ale to ponoc się zdarza i dotyczy kruchości naczyń krwionośnych, lekarz zalecił tylko lykanie witamin. Co mogę jednak zrobić jeszcze we wlasnym zakresie? Macie jakies pomysły? Zakupiłem sobie ten krem pod oczy http://www.patandrub.pl/sklep/p-120-krem-pod-oczy/ i bardzo mi pomógł z ciemnymi cieniami. Czekam na Wasze porady |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 20:35 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
filip.reczek Antyk

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2015 15:34 Temat postu: |
|
|
No krem POD oczy raczej na pękające naczynka w oczach nie pomoże... |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamanaetacie Antyk

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2015 12:57 Temat postu: |
|
|
Ale krem pod oczy też pośrednio działa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamanaetacie Antyk

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lucius Antyk

|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2016 19:07 Temat postu: |
|
|
Myślę, że dobre krople do oczu mogłyby pomóc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rudadagusia Średniowiecze

|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 13:40 Temat postu: |
|
|
Krem pod oczy to był dobry pomysł Sama stosuje Estee Lauder z https://www.perfumeria.pl/ i widzę diametralną różnicę jeśli chodzi o cienie pod powiekami. Polecam ci również własnej roboty maseczkę na oczy z 2 białek jaja kurzego, które po ubiciu na sztywną pianę nakładasz na skórę, odczekujesz 15 min aż białko wyschnie i dokładnie zmywasz ciepłą wodą. Parę dni, tygodni takiej kuracji powinny ci pomóc Jeżeli dalej będziesz mieć takie problemy, może powinieneś zastanowić się nad zmianą lekarza? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mazaki Antyk

|
Wysłany: Sro Lip 20, 2016 09:00 Temat postu: |
|
|
mniej komputera i smartfona pomoże na każde oczy  _________________ Wędzarnie domowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
patllinka Antyk

|
Wysłany: Pon Lip 25, 2016 13:40 Temat postu: |
|
|
mazaki - mądre słowa! |
|
Powrót do góry |
|
 |
tadzik90 Antyk

|
Wysłany: Czw Lip 28, 2016 12:17 Temat postu: |
|
|
Warto też zastanowić się czy pomieszczenia, w których przebywamy nie szkodzą naszym oczom. Teraz coraz częściej spędzamy więcej czasu w klimatyzowanych pomieszczeniach, a często jest ona źle ustawiona albo nieodpowiednio konserwowana, stąd zespół suchego oka. Warto to zgłosić odpowiednim osobom, a zakładając klimatyzację u siebie w domu trzeba korzystać z usług specjalistów, na przykład http://klima-pol.com.pl/. Oni zamontują odpowiedni sprzęt i podpowiedzą jak o niego dbać. Wtedy nie będzie problemów z oczami |
|
Powrót do góry |
|
 |
ploniger Antyk

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2017 20:35 Temat postu: |
|
|
Wiele osób uważa, że na zaczerwienione oczy najlepsze są krople dostępne bez problemu w aptekach. Nie jest to najlepsze rozwiązanie. Owszem krople redukujące zaczerwienienie oczu zwężają naczynka krwionośne tam zlokalizowane, ale na dłuższą metę niewiele pomagają. Najlepiej zadbać o odpowiednią ilość snu i zmniejszyć ilość czasu spędzanego przed komputerem i telewizorem. _________________ rehabilitacja barku metodą ARPwave |
|
Powrót do góry |
|
 |
likado Antyk

|
Wysłany: Pią Lut 03, 2017 15:15 Temat postu: |
|
|
wystarczy mnie siedziec przed komputerem czy smartfonem i oczka odpoczną  _________________ Procredito |
|
Powrót do góry |
|
 |
nobiera Antyk

|
Wysłany: Pon Lut 20, 2017 21:31 Temat postu: |
|
|
Na oczy dobra jest witamina A, i np masz ją w marchewce http://obk.pl/marchewka-poznaj-jej-moc/ ale marchewka to nie tylko witamina A i jej zbawienny wpływ na wzrok  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lifusmax Antyk

|
Wysłany: Nie Kwi 16, 2017 13:26 Temat postu: |
|
|
a my z mężem po prostu kupiliśmy te podwójne buteleczki i jedną ma on a drugą ja. Za te kilkanaście zł to na prawdę dobry wybór. _________________ biuro księgowe Służew |
|
Powrót do góry |
|
 |
pelsonek Antyk

|
Wysłany: Wto Maj 16, 2017 16:46 Temat postu: |
|
|
Warto zmniejszyć czas oglądania telewizji czy też pracy na komputerze do minimum oraz czytać jedynie przy dobrym oświetleniu. Dobrą rzeczą są też krople do oczu, które lepiej je chronią! _________________ http://enaturalnie.pl/owoce-suszone_57 |
|
Powrót do góry |
|
 |
semira9932 Przyszłość

|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2018 13:52 Temat postu: |
|
|
Jestem 2 razy po zapaleniu spojówek. Raz w wieku dziecięcym, drugi raz, gdy zaraziłam się nużeńcem (jeśli nie wiecie, co to, to możecie zerknąć na stronę nuzeniec.com.pl). I już teraz naprawdę dbam o swoje oczy, jak nigdy. Staram się uważać naprawdę na wszystko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2018 13:52 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |