Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna
Nowocześni

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Budowa domu
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Nasz Rozwój
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kicałka
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Wto Paź 20, 2020 16:54    Temat postu: Budowa domu Odpowiedz z cytatem

Budując dom musisz zacząć od zakupuj jakiegoś dobrego projektu domu. Wiem, ze taki wybór może nie być łatwy, bo jest teraz sporo różnych projektów jednak widziałam kilka fajnych propozycji w tej procowani https://ajrstudio.pl/projekty/projekty-indywidualne/. Nie wiem jak duży dom chcesz wybudować, ale mi kilka fajnych projektów wpadło tam w oko.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Wto Paź 20, 2020 16:54    Temat postu:

Powrót do góry
Klemens2000
Wspołczesność
Wspołczesność

PostWysłany: Pon Lis 23, 2020 15:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Budowanie domu to jest fajna sprawa. Na pewno się to bardziej opłaca niż kupno mieszkania! Takie jest moje zdanie.
frisa
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Nie Lis 29, 2020 11:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Inwestycja Twins Garden h ttps://www.hocanestate.pl/pl/spełnia wszystkie moje wymagania, jednak poszukuję domu który będzie gotowy w 2023 roku. Chętnie zapoznam się z ofertą drugiego lub trzeciego etapu, jeśli już będzie dostępna. Wie ktoś może czy prowadzą zapisy na kolejne etapy tej inwestycji?
Powrót do góry
Remma
Średniowiecze
Średniowiecze

PostWysłany: Pią Gru 11, 2020 08:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że warto wybrać, albo już gotowy projekt, albo pracownię, która wykona projekt dostosowany w pełni do naszych potrzeb. My niezbyt dobrze radzimy sobie jakimś takim ogarnianiem budowlanym, więc zależało nam na tym, żeby pracownia architektoniczna zajęła się także tym. Rozpoczęliśmy współpracę z tą firmą https://unique-residence.com/projekty-luksusowych-rezydencji-willi-domow-klasycznych/ i na razie jesteśmy bardzo zadowoleni.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Markoss
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Nie Gru 20, 2020 18:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na ten moment jeżeli będziecie na etapie poszukiwań profesjonalnego wsparcia w zakresie wyboru dobrej jakości elementów i akcesoriów do wykonywania prac budowlanych, w tym również szalunków stropowych to warto zadbać o wybór dobrej jakości elementów i akcesoriów które pozwolą Wam efektywnie pracować i cieszyć się dobrymi efektami. Nam w ostatnim czasie były potrzebne trójnogi ocynkowane i udało nam się je znaleźć na - https://sklep.abcszalunki.pl/akcesoria/4-trojnog-ocynkowany-lekki-nowy.html zdecydowanie jest w czym wybierać, ceny rozsądne i do tego obsługa na której wsparcie można liczyć. Pozdrawiam i udanych prac życzę!
Powrót do góry
wezzor
Wspołczesność
Wspołczesność

PostWysłany: Pon Wrz 13, 2021 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o artykuły budowlano-wykończeniowe to ja zapatrzyłem się solidnie w Mrówce w Nasielsku i jestem zadowolony, że na nich trafiłem, bo kupiłem tam wszystko co niezbędne. Sklep ma bardzo dobre zaopatrzenie a do tego nie przesadza z cenami, także o ile jesteście z okolicy to warto sobie tam zerknąć, tym bardziej że ich ekipa to solidni specjalisci i fachowo doradzają.
Powrót do góry
milena9
Antyk
Antyk

PostWysłany: Wto Wrz 14, 2021 18:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na pewno warto skorzystac z https://www.metris.com.pl/p/75,pomiary_inklinometryczne ekspertyzy budowlanej, mówię wam.. Ekspertyza budowlana jest wymagana przy dopuszczeniu do użytkowania nowego budynku. Wówczas stanowi ona dokument poświadczający prawidłowe wykonanie robót budowlanych.
Powrót do góry
KarinaMa
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Sob Wrz 18, 2021 09:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest wiele ważnych elementów, na które powinniście zwrócić uwagę. Akurat w kontekście budowy domu, kluczowe może być dobranie odpowiednich rozwiązań, które wpłyną na komfort życia. Jeśli chodzi o płyty karton gips, to na stronie https://www.awconstruction.pl/blog/materialy-budowlane/plyty-kartonowo-gipsowe-wymiary-i-grubosc-regipsu/ możecie dowiedzieć się więcej na temat ich zastosowania. Ja czuję, że może być to dla Was bardzo cennym wsparciem, więc może warto byłoby dowiedzieć się na ten temat więcej.
Powrót do góry
Ania12
Średniowiecze
Średniowiecze

PostWysłany: Czw Wrz 23, 2021 14:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej! Ja niedawno miałam taki sam problem i też stałam przed zakupem projektu i budową domu. Stres był ogromny, nie ukrywam. Przyjaciel rodziny namawiał mnie na nietypowe rozwiązanie w postaci domu o drewnianej konstrukcji. Poszukałam w internecie, wpisywałam "dom kanadyjski wady", żeby mieć pewność, na co się piszę i absolutnie nie żałuję.
Powrót do góry
Kobietka34
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Nie Wrz 26, 2021 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zanim przystąpicie do budowy domu, trzeba będzie wybrać jakiś jego projekt. Wolicie wybrać jakiś projekt gotowy, czy na zamówienie? Jeśli chodzi o gotowe projekty, to mi ostatnio wpadł w oko projekt domu Riwiera, który widziałam na stronie internetowej https://www.mgprojekt.com.pl/riwiera. Co Wy o nim sądzicie? Podoba się Wam?
Powrót do góry
Arczik
XX-lecie Międzywojenne
XX-lecie Międzywojenne

PostWysłany: Pon Wrz 27, 2021 06:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przyjemny etap, chyba najbardziej przyjemny przy budowie domu. Jeżeli chodzi o projekty domów to polecam przejrzeć różne i spróbować sobie wyobrazić ten na swojej działce. Gotowe projekty domów umożliwiają usytuowanie wirtualne, a ich doradcy też wszystko dokładnie posprawdzają.
Powrót do góry
horke
Antyk
Antyk

PostWysłany: Pon Wrz 27, 2021 11:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przy budowie domu polecam rozejrzeć się dokładnie za miejscami w których można taniej kupić potrzebne sprzęty np. internetowa hurtowania elektryczna pozwala wiele zaoszczędzić, a dodatkowo wszystkie potrzebne elementy są w jednym miejscu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
frisa
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Czw Wrz 30, 2021 16:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na pewno mogą okazać się przydatne podesty ruchome. Uważam, że warto przede wszystkim stawiać na sprawdzone i praktyczne rozwiązania, które będą faktycznie pomocne przy wykonywaniu różnych prac. Przemyślcie wszystko bardzo dokładnie. Przede wszystkim trzeba wybierać takie urządzenia, które idealnie zmieszczą się w naszym budżecie. Trzeba zawsze stawiać na stosunek jakości do ceny.
Powrót do góry
maria30
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Sob Paź 02, 2021 20:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Budowa domu w dzisiejszych czasach to wyzwanie i masa kłopotów zwłaszcza jak się nie znasz. Jeśli potrzebujesz sprawdzić czy wszystko jest budowane zgodnie z przepisami i nie ma żadnych niedoróbek to skontaktuj się z https://www.mpexpertbud.pl/kontakt/ Oni przygotują sprawozdanie które dokładnie i szczegółowo opisze stan techniczny budynku.
Powrót do góry
charlize
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Nie Paź 31, 2021 21:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ile czasu zajęła wam budowa domu? My chcemy wybudować dom według tego projektu https://www.mgprojekt.com.pl/hiacynt i zastanawiamy się ile nam to może zająć. Ja chciałabym już za rok się wprowadzać, ale mąż jest mniejszym optymistom.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Nie Paź 31, 2021 21:14    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Nasz Rozwój Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do: