Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
misst Młoda Polska

|
Wysłany: Sro Maj 15, 2019 09:16 Temat postu: |
|
|
A może zainteresują Cię konwersacje po angielsku
Myślę, ze to doskonały pomysł na naukę języka angielskiego, który może Ci wiele ułatwić.
Generalnie szukaj inspiracji do nauki w internecie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Maj 15, 2019 09:16 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Milosz5 Przyszłość

|
Wysłany: Pią Maj 31, 2019 09:31 Temat postu: |
|
|
Nie ma co się zastanawiać. Jesli nie postawicie na naukę języka obcego, to może się to odbić na Waszej karierze. Właśnie dlatego warto podejść do tematu w racjonalny sposób i wykorzystać takie opcje jak https://www.archibald.pl/dorosli/strefa-sluchacza/bezplatne-konwersacje/ Mnie to przekonuje, więc u Was powinno być podobnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bienia11 Antyk

|
Wysłany: Wto Lip 30, 2019 23:20 Temat postu: |
|
|
Od razu mogę polecić szkołę języków obcych http://www.pischool.pl/ w Warszawie, ponieważ to jest bardzo dobrze zainwestowany czas i pieniądze. Małe grupy, profesjonalni lektorzy, którzy mają możliwość dopilnować każdego ucznia. Szkoła kładzie bardzo duży nacisk na to, by po lekcjach u nich, swobodnie komunikować się w języku obcym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
fretka1 XX-lecie Międzywojenne

|
Wysłany: Pią Sie 02, 2019 15:10 Temat postu: |
|
|
Nauka języków, w obecnych czasach, to dla wielu szansa! Potrafią posługiwać się innym językiem niż ojczysty i angielski - naprawdę dobra sprawa. Skorzystaj więc z kursów z https://niemiecki-koscierzyna.info/strona-główna/ i poznaj umiejętności władania językiem niemieckim na wysokim poziomie!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
PatrycjaKa Romantyzm

|
Wysłany: Czw Wrz 05, 2019 00:01 Temat postu: |
|
|
A dla mnie super opcja okazał sie język rosyjski na który chodze do szkoły językowej Katiusza w Warszawie. Bardzo dobre podejście. świetny nacisk na konwersacje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lejla Pozytywizm

|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 12:34 Temat postu: |
|
|
każdy z nas może nauczyć się języka wystarczy odrobina chęci, wolnego czasu i co najważniejsze trzeba otaczać się tym językiem (słuchać muzyki, oglądać śmieszne filmiki czy programy telewizyjne) oczywiście warto też korzystać z kursów ale moim zdaniem kontakt z żywym językiem daje znacznie lepsze efekty |
|
Powrót do góry |
|
 |
mikel Antyk

|
Wysłany: Wto Wrz 17, 2019 12:04 Temat postu: |
|
|
U mnie ta "odrobina chęci" nie wystarczyła. Na początku uczyłam się sama w domu, ale później coraz częściej odpuszczałam, aż całkowicie przestałam. Dopiero do nauki zmobilizowała mnie koleżanka, która zapisała się do szkoły Berlitz https://www.berlitz.pl/ na zajęcia i szukała towarzysza, który z nią będzie uczęszczał, bo wiadomo, że we dwójkę zawsze raźniej. I tak sobie obie chodzimy na zajęcia i faktycznie widzę efekty, więc moim zdaniem najlepiej jest zapisać się do dobrej szkoły językowej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamakaroliny Przyszłość

|
Wysłany: Nie Lis 10, 2019 12:23 Temat postu: |
|
|
W dzisiejszych czasach bardzo ważna jest znajomość językw obcych, niedawno zmieniłam prace i był wymóg jężyka niemieckiego. Postanowiłam zapisac sie na kursy niemieckiego kraków https://www.krakow.oei.org.pl/ Musze przyznać, ze kursy są świetnie zorganizowane i mój poziom niemieckiego znacznie sie poprawił. Ciągle sie jeszcze szkole, jednak w pracy juz całkiem sobie nieźle radzę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
astra535 Antyk

|
Wysłany: Czw Lis 14, 2019 12:30 Temat postu: |
|
|
Jakiś miesiąc temu zaczęłam uczyć się hiszpańskiego sama i póki co mozolnie mi idzie. Kocham podróże i chcę w końcu wybrać się na Gibraltar, a z samym angielskim to jednak trochę słabo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bendy Barok

|
Wysłany: Pią Lis 15, 2019 20:15 Temat postu: |
|
|
Znajomość jakiegoś języka to dodatkowa umiejętność, więc warto się zdecydować na naukę. Najlepiej zapisać się na kurs językowy. Zdecydowanie szkoła https://lincoln.edu.pl/ ma świetnych nauczycieli i wiele osób chwali te kursy. Można szybko przełamać swoje obawy i zacząć mówić np. po angielsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Werka Antyk

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dianka Pozytywizm

|
Wysłany: Pią Lis 22, 2019 16:26 Temat postu: |
|
|
To wszystko zależy też od podejścia lektora i tego, w jaki sposób przekazuje wiedzę. Nauka niemieckiego we Wrocławiu? Ktoś z okolic? Ja moge polecić super miejsce na kurs  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dianka Pozytywizm

|
Wysłany: Pią Lis 29, 2019 12:40 Temat postu: |
|
|
Ja w tym roku postawiłam na język niemiecki, bo wymagali go ode mnie w pracy. Z polecenia znalazłam super miejsce i trafiłam na bardzo sympatycznych lektorów, którzy przygotowali mnie do egzaminów. Nauka Niemieckiego Warszawa? Ja mogę polecić Instytut Austriacki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nolik Antyk

|
Wysłany: Sro Gru 18, 2019 18:41 Temat postu: |
|
|
Język niemiecki jest mniej popularny niż język angielski. Ja postawiłabym na naukę tego drugiego, ponieważ częściej się go używa. _________________ Angielski Bielany |
|
Powrót do góry |
|
 |
camio Barok

|
Wysłany: Czw Sty 09, 2020 12:48 Temat postu: |
|
|
Uczyłam się języków wielu: angielskiego, niemieckiego, rosyjskiego, hiszpańskiego, hindi, sanskrytu, japońskiego, chińskiego i francuskiego.
Mówię po angielsku, rozumiem po niemiecku, japoński tak w miarę, a za chiński zabiorę się po japońskim. Muszę też powtórzyć francuski, bo dość dobrze mi wchodził  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Sty 09, 2020 12:48 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |