Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
s-d Antyk
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 21:47 Temat postu: Spektakle w Klubie Wytwórnia |
|
|
Córka czy ojciec? Które z nich było geniuszem, a które szaleńcem? I czy jest na to dowód? ...
Gwiazdorska obsada i podwójna rola Andrzeja Seweryna!
Nagrodzony Pulitzerem i okrzyknięty przebojem Broadwayu teraz w Klubie Wytwórnia!
„Dowód” Davida Auburna to dramat, który musisz zobaczyć!
23 lutego, godzina 20. Klub Wytwórnia
Kliknij tutaj, jeśli chcesz uzyskać więcej informacji
Siła spektaklu w Polonii tkwi w żelaznej konsekwencji reżyserskiej Seweryna, który wyciska z wykonawców tyle, ile możliwe.
Jacek Wakar - Dziennik nr 98 - Kultura
Na scenie Teatru Polonia Andrzej Seweryn stworzył wspaniały organiczny świat. Wszystko w nim wydaje się autentyczne i niezbędne. Każdy najdrobniejszy szczegół - od rozpadającej się zagraconej werandy domku po niuans każdej ze świetnie granych, emocjonujących ról - ma tu artystyczne i intelektualne uzasadnienie. Rewelacja, polecam.
Janusz R. Kowalczyk, Rzeczpospolita nr 91
Rola w "Dowodzie" to kolejny po ubiegłorocznym "Lamencie na Placu Konstytucji" dowód, że Maria Seweryn to aktorka niezwykła. Odrzucająca bezpieczny dystans do postaci, obdarzająca je paletą emocji. Catherine Seweryn bywa odpychająca i ujmująca, bezradna i władcza. W jednej chwili widzimy w niej chorą dziewczynę, a za moment cyniczną hochsztaplerkę. A wszystko zagrane płynnie, pewnie, do końca. Potężna, rzadko spotykana kreacja.
Jacek Wakar - Dziennik nr 98 - Kultura
www.wytwornia.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 21:47 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
s-d Antyk
|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 12:44 Temat postu: Czarodziejski Flet - premiera słynnej opery w Łodzi |
|
|
03.04.2009 (piątek) i 04.04.2009 (sobota), godz. 19:00, Klub Wytwórnia
Ceny biletów: 25-30 zł.
Więcej informacji o spektaklu
Orkiestra Symfoniczna Akademii Muzycznej w Łodzi
Studenci Wydziału Wokalno-Aktorskiego Akademii Muzycznej w Łodzi
Tamino - młody książę z Dalekiej Krainy, oddaliwszy się podczas łowów od swych towarzyszy, zabłąkał się w dzikiej okolicy, nie wiedząc, że wkroczył na teren państwa Królowej Nocy. Nagle rzuca się na niego potworny, wielki wąż – Tamino panicznie ucieka, ale siły go opuszczają i pada zemdlony na ziemię. Od zguby ratują go Trzy Damy – służące Królowej Nocy, które zabijają potwora, a zachwycone urodą księcia pokazują mu portret córki Królowej Nocy – Paminy, którą uprowadził i więzi w swoim Państwie Słońca arcykapłan Sarastro. Wkrótce zjawia się sama Królowa Nocy, która obiecuje księciu rękę swej córki w zamian za jej uwolnienie...
Twórcą Czarodziejskiego Fletu jest Emanuel Schikaneder – skrzypek, aktor, śpiewak, librecista, reżyser i dramaturg. Legenda głosi, że „...w jego głowie rodziły się ciągle nowe pomysły - tak samo wspaniałe, jak i bezsensowne, łączące w sobie głupotę z inteligencją, rubaszność z finezją czy prostactwo z subtelnością…“ Kiedy już jako dyrektor „Theater an der Wien”, Emanuel Schikaneder osiadł na stałe w Wiedniu, wpadł na pomysł wystawienia nowej opery do samodzielnie napisanego libretta. Z tym pomysłem, w marcu 1791 r. odwiedził Mozarta, proponując mu współpracę. Mozart, któremu pomysł ten bardzo się spodobał, niemal od razu rozpoczął pracę nad Czarodziejskim Fletem.
Spektakl, stworzony przez studentów Łódzkiej Akademii Muzycznej. Opiekę nad całością przedsięwzięcia sprawują: Anna Długołęcka (reżyseria, scenografia, kostiumy) oraz dr Dariusz Mikulski (kierownik muzyczny i koordynator projektu). Patronem medialnym jest TOYA TV.
www.wytwornia.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
czyscimynet Antyk
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2018 12:03 Temat postu: |
|
|
a polecicie mi jakieś fajne spektakle w poznaniu? wiem,że aktualnie trwa teatr letni i planuje z niego skorzystać ale na wrzesień i październik bilety w teatrze pewnie szybko znikają... _________________ usuwanie wpisów |
|
Powrót do góry |
|
|
smiechula Antyk
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2018 16:56 Temat postu: |
|
|
Nie mam wiedzy i doświadczenia w tym temacie. Ciężko będzie mi pomóc... _________________ ten świat odchodzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
TworzymirPl Antyk
|
Wysłany: Czw Paź 25, 2018 16:04 Temat postu: |
|
|
Nie mam doświadczenia w tym zakresie. Dlatego też nie będę w stanie pomóc. _________________ Większość ludzi nie chce widzieć tego, co złe. |
|
Powrót do góry |
|
|
semira9932 Przyszłość
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2018 15:19 Temat postu: |
|
|
Jeśli już mowa o spektaklach, to może warto też wspomnieć, że w teatrze http://teatrszekspirowski.pl/trojmiejskie-atrakcje-wydarzenia-i-imprezy-kulturalne/ dzieją się też inne rzeczy. Są organizowane różne wydarzenia kulturalne, które na pewno zainteresują szerszą grupę odbiorców. Moim zdaniem jest to świetna sprawa, ponieważ zawsze jakoś z tą kulturą można się spotkać. |
|
Powrót do góry |
|
|
Sima Przyszłość
|
Wysłany: Wto Kwi 02, 2019 18:02 Temat postu: |
|
|
A może tak na koncert dla odmiany https://ticketclub.pl/ Dzięki stronie którą Wam podałam znajdziecie w kalendarium terminy koncertów, kupicie tu też online bilety na koncerty. Jak dla mnie bomba, bez wychodzenia z domu. Koncerty, szczególnie polskich wykonawców wyssałam z mlekiem matki. Mam już swoje lata, ale nadal nie odpuszczam. Wolę koncerty od teatru, opery, to mnie po prostu uspokaja. |
|
Powrót do góry |
|
|
patinson Barok
|
Wysłany: Pon Sie 19, 2019 21:14 Temat postu: |
|
|
Szczerze to nie jestem fanką teatru, ale lubię czytać opisy sławnych gwiazd szklanego ekranu. Każdemu kto podziela moje zainteresowania polecam http://www.ui.warszawa.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
MarcinXedo Przyszłość
|
|
Powrót do góry |
|
|
słonkoo Przyszłość
|
Wysłany: Nie Paź 02, 2022 19:54 Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim jak to bywa z reguły trzeba do każdego koncertu, wydarzenia się też przygotować odpowiednio. A tutaj przyda się namiar na sale prób https://dzwiekowa.pl/studio-samodzielnych-nagran/ , które są świetnie wyposażone i dają wiele możliwości. |
|
Powrót do góry |
|
|
AlexCapek Przyszłość
|
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|