Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna
Nowocześni

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Spektakle w Klubie Wytwórnia

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Teatr
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
s-d
Antyk
Antyk

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 21:47    Temat postu: Spektakle w Klubie Wytwórnia Odpowiedz z cytatem

Córka czy ojciec? Które z nich było geniuszem, a które szaleńcem? I czy jest na to dowód? ...

Gwiazdorska obsada i podwójna rola Andrzeja Seweryna!

Nagrodzony Pulitzerem i okrzyknięty przebojem Broadwayu teraz w Klubie Wytwórnia!

DowódDavida Auburna to dramat, który musisz zobaczyć!

23 lutego, godzina 20. Klub Wytwórnia

Kliknij tutaj, jeśli chcesz uzyskać więcej informacji

Siła spektaklu w Polonii tkwi w żelaznej konsekwencji reżyserskiej Seweryna, który wyciska z wykonawców tyle, ile możliwe.

Jacek Wakar - Dziennik nr 98 - Kultura

Na scenie Teatru Polonia Andrzej Seweryn stworzył wspaniały organiczny świat. Wszystko w nim wydaje się autentyczne i niezbędne. Każdy najdrobniejszy szczegół - od rozpadającej się zagraconej werandy domku po niuans każdej ze świetnie granych, emocjonujących ról - ma tu artystyczne i intelektualne uzasadnienie. Rewelacja, polecam.

Janusz R. Kowalczyk, Rzeczpospolita nr 91

Rola w "Dowodzie" to kolejny po ubiegłorocznym "Lamencie na Placu Konstytucji" dowód, że Maria Seweryn to aktorka niezwykła. Odrzucająca bezpieczny dystans do postaci, obdarzająca je paletą emocji. Catherine Seweryn bywa odpychająca i ujmująca, bezradna i władcza. W jednej chwili widzimy w niej chorą dziewczynę, a za moment cyniczną hochsztaplerkę. A wszystko zagrane płynnie, pewnie, do końca. Potężna, rzadko spotykana kreacja.

Jacek Wakar - Dziennik nr 98 - Kultura

www.wytwornia.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama

Wysłany: Wto Lut 10, 2009 21:47    Temat postu:

Powrót do góry
s-d
Antyk
Antyk

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 12:44    Temat postu: Czarodziejski Flet - premiera słynnej opery w Łodzi Odpowiedz z cytatem

03.04.2009 (piątek) i 04.04.2009 (sobota), godz. 19:00, Klub Wytwórnia
Ceny biletów: 25-30 zł.
Więcej informacji o spektaklu

Orkiestra Symfoniczna Akademii Muzycznej w Łodzi
Studenci Wydziału Wokalno-Aktorskiego Akademii Muzycznej w Łodzi

Tamino - młody książę z Dalekiej Krainy, oddaliwszy się podczas łowów od swych towarzyszy, zabłąkał się w dzikiej okolicy, nie wiedząc, że wkroczył na teren państwa Królowej Nocy. Nagle rzuca się na niego potworny, wielki wąż – Tamino panicznie ucieka, ale siły go opuszczają i pada zemdlony na ziemię. Od zguby ratują go Trzy Damy – służące Królowej Nocy, które zabijają potwora, a zachwycone urodą księcia pokazują mu portret córki Królowej Nocy – Paminy, którą uprowadził i więzi w swoim Państwie Słońca arcykapłan Sarastro. Wkrótce zjawia się sama Królowa Nocy, która obiecuje księciu rękę swej córki w zamian za jej uwolnienie...

Twórcą Czarodziejskiego Fletu jest Emanuel Schikaneder – skrzypek, aktor, śpiewak, librecista, reżyser i dramaturg. Legenda głosi, że „...w jego głowie rodziły się ciągle nowe pomysły - tak samo wspaniałe, jak i bezsensowne, łączące w sobie głupotę z inteligencją, rubaszność z finezją czy prostactwo z subtelnością…“ Kiedy już jako dyrektor „Theater an der Wien”, Emanuel Schikaneder osiadł na stałe w Wiedniu, wpadł na pomysł wystawienia nowej opery do samodzielnie napisanego libretta. Z tym pomysłem, w marcu 1791 r. odwiedził Mozarta, proponując mu współpracę. Mozart, któremu pomysł ten bardzo się spodobał, niemal od razu rozpoczął pracę nad Czarodziejskim Fletem.

Spektakl, stworzony przez studentów Łódzkiej Akademii Muzycznej. Opiekę nad całością przedsięwzięcia sprawują: Anna Długołęcka (reżyseria, scenografia, kostiumy) oraz dr Dariusz Mikulski (kierownik muzyczny i koordynator projektu). Patronem medialnym jest TOYA TV.

www.wytwornia.pl
Powrót do góry
czyscimynet
Antyk
Antyk

PostWysłany: Pią Sie 24, 2018 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a polecicie mi jakieś fajne spektakle w poznaniu? wiem,że aktualnie trwa teatr letni i planuje z niego skorzystać ale na wrzesień i październik bilety w teatrze pewnie szybko znikają...
smiechula
Antyk
Antyk

PostWysłany: Czw Wrz 20, 2018 16:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mam wiedzy i doświadczenia w tym temacie. Ciężko będzie mi pomóc...
TworzymirPl
Antyk
Antyk

PostWysłany: Czw Paź 25, 2018 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mam doświadczenia w tym zakresie. Dlatego też nie będę w stanie pomóc.
semira9932
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Wto Lis 27, 2018 15:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli już mowa o spektaklach, to może warto też wspomnieć, że w teatrze http://teatrszekspirowski.pl/trojmiejskie-atrakcje-wydarzenia-i-imprezy-kulturalne/ dzieją się też inne rzeczy. Są organizowane różne wydarzenia kulturalne, które na pewno zainteresują szerszą grupę odbiorców. Moim zdaniem jest to świetna sprawa, ponieważ zawsze jakoś z tą kulturą można się spotkać.
Powrót do góry
Sima
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Wto Kwi 02, 2019 18:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może tak na koncert dla odmiany https://ticketclub.pl/ Dzięki stronie którą Wam podałam znajdziecie w kalendarium terminy koncertów, kupicie tu też online bilety na koncerty. Jak dla mnie bomba, bez wychodzenia z domu. Koncerty, szczególnie polskich wykonawców wyssałam z mlekiem matki. Mam już swoje lata, ale nadal nie odpuszczam. Wolę koncerty od teatru, opery, to mnie po prostu uspokaja.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
patinson
Barok
Barok

PostWysłany: Pon Sie 19, 2019 21:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szczerze to nie jestem fanką teatru, ale lubię czytać opisy sławnych gwiazd szklanego ekranu. Każdemu kto podziela moje zainteresowania polecam http://www.ui.warszawa.pl/
Powrót do góry
MarcinXedo
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Wto Sty 05, 2021 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tam wolę gry komputorowe i HBO GO. To jest najlepsza rozrywka!!!
__________________-
Przykładowe magisterskie prace - Rachunkowość
Powrót do góry
słonkoo
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Nie Paź 02, 2022 19:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim jak to bywa z reguły trzeba do każdego koncertu, wydarzenia się też przygotować odpowiednio. A tutaj przyda się namiar na sale prób https://dzwiekowa.pl/studio-samodzielnych-nagran/ , które są świetnie wyposażone i dają wiele możliwości.
Powrót do góry
AlexCapek
Przyszłość
Przyszłość

PostWysłany: Pią Kwi 26, 2024 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobre rzeczy tutaj dajecie. One są naprawdę fantastyczne w mojej opinii. Takie rzeczy są naprawdę świetne, jak dla mnie. Tak to ja już widzę.
Reklama

Wysłany: Pią Kwi 26, 2024 12:39    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Nowoczesna Kobieta i Nowoczesny Mężczyzna Strona Główna -> Teatr Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: